Projecció del documental “El cost amagat”

La Kumbiamba es un festival de música i cultura llatinoamericana i en aquesta edició volen posar el focus en l’impacte de la transició verda. Per això el proper 7 de juny a les 19:00 al casal de joves la traca projecten el documental "El cost amagat, l’altra cara de la transició verda". Posteriorment hi haurà una taula rodona amb l’equip de Quepo i la companya Clàudia Custodio de l'ODG per conèixer de primera mà les seves experiències. El documental recull els impactes que la transició europea està tenint en països com Xile i Argentina, països exportadors de liti, coure i hidrogen verd, necessaris per a la transició verda europea i imprescindibles per al seu element central: l'electromobilitat. Coneixerem els impactes de la ma dels testimonis, d'activistes, líders comunitàries i expertes que expliquen com l'extractivisme verd està destruint els ecosistemes, les comunitats i està aprofundint en una nova forma de colonialisme.

Xerrada | Confort tèrmic en temps d’emergència climàtica

Com podem garantir la cobertura de necessitats bàsiques i el confort en escenaris de decreixement per fer front a l'Emergència Climàtica?  La nostra companya Bruna Cañada participarà en aquesta taula juntament amb companyes d'Opcions i Celobert, en el marc de la Setmana de l'energia Cooperativa.

Debats ODG | RD Congo, més enllà de l’extractivisme

Oficina ODG c/ Junta de Comerç 20. Pral, Barcelona, Espanya

Nova edició dels #DebatsODG: abordem la situació a la República Democràtica del Congo, amb Josep Maria Royo, del Centre de Recerca per la pau de la UAB, i una activista congolesa pendent de confirmar. Cal inscripció prèvia. amb opció presencial o en línia: formacio@odg.cat

FESS Rural | Taula “Parem màquines! Articulem les lluites de defensa del territori per avançar cap a la transició ecosocial”

Vallfogona de Riucorb Vallfogona de Riucorb, Espanya

Júlia Martí, investigadora de l'ODG, participarà en el Vè Festival de l'Economia Social i Solidària Rural (#FESSRural), a la taula rodona "Parem màquines! Articulem les lluites de defensa del territori per avançar cap a la transició ecosocial", per parlar dels reptes compartits entre el Nord i el Sud Global.

Diálogos de saberes “Territorios y Energías”

La energía pasa de ser esa forma de sustento vital que permite mantener y sostener las vidas, a ser un vector que permite el control, la profundización del dominio y el extractivismo. Es la fórmula que viene a permitir que todo lo vivo se convierta en mercancía: desde el territorio hasta la vida de las personas. En este segundo encuentro dialogaremos con Esperanza Martínez, Fray Rodrigo Péret y Alfons Pérez, sobre la arquitectura demencial – criminal de esta fórmula. Abordaremos la cuestión de la Geopolítica de la transición hegemónica: socios y minerales necesarios en el plan global de apropiación de bienes comunes para garantizar la ‘seguridad energética’ y los modos de vida imperiales. Organizado por Asociación Bienaventurados los pobres y CCFD Terre Solidaire. Sesión online, requiere inscripción previa.

Curso online "La energía en el capitalismo. Una propuesta Ecosocialista para otra relación entre la sociedad y la naturaleza", organizado por OPSur Es una instancia de formación para organizaciones sociales que parte de una crítica al extractivismo energético y la problematización de los impactos ambientales y sociales del actual modelo. Buscamos discutir de qué maneras distintos sectores del capitalismo procuran pintarse de verde y cómo impulsamos la construcción colectiva de una alternativa ecosocialista.  Dirigido al público con interés en la temática energética y sus impactos sociales y ambientales. El curso tiene un énfasis en la situación de Argentina, pero está dirigido a organizaciones de toda América. Alfons Pérez, investigador del ODG, participará en la sesión 2, “Revolución industrial. Neocolonialismo y extractivismo: la transición energética del capitalismo verde". Requiere inscripción previa: https://forms.gle/LppMTCbPTY58hygc6