Xerrada | Propostes Ecofeministes per a les Ciutats

Sala Beckett Carrer de Pere IV, Barcelona

La nostra companya Blanca Bayas farà una intervenció a l'acte inaugural de l'Estiu cooperatiu de Sant Martí per presentar les Propostes ecofeministes per a repensar les ciutats. Serà un espai de reflexió i inspiració sobre la situació actual, la transició ecosocial, l’ecofeminisme i molt més. També hi intervindran Alicia Conejero (Coordinadora de Cooperatives d’Habitatge de Poblenou i Supermercat cooperatiu Pebre Roig), Alba Colomo (La Escocesa) i Florencia Brizuela González (Xarxa Jurídica Antiracista de T.I.C.T.A.C.). Tindrà lloc a la Sala Beckett de Poblenou. L’Estiu cooperatiu de Sant Martí és un gran esdeveniment que vol impulsar el cooperativisme del districte a través del teixit del territori. Hi haurà xerrades, dinàmiques, formacions i una Fira d’Entitats del districte. Organitzat en col·laboració amb diferents entitats del Bicihub i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, estarà obert a tota la ciutadania. Tindrà lloc entre el 31 de maig i el 10 de juny al Bicihub i a més espais del districte. Inscripcions.

Conversatori amb Sayak Valencia | Polítiques postmortem. Col·lectivització del dol.

Casa de la Solidaritat Carrer de Vistalegre, 15, Barcelona

La Sayak València (filòsofa, poeta i transfeminista mexicana) ens compartirà sentipensars sobre el que ella anomena: polítiques postmortem. La seva xerrada s'enfocarà en la resistència de les comunitats que encarnen el dol per la mort i desaparició, enfocant-se en els cossos minoritzats que El Sistema -no conforme amb matar i desaparèixer- converteix en mitjans pel lucre i en capitalitza la mort. En aquesta ocasió, Sayak reflexionarà sobre com aquestes comunitats s'han hagut de convertir en activistes i en heroïnes imposades d'una societat plena de fosses clandestines. A través del dol col·lectiu i la politització dels assassinats i les desaparicions de filles, fills, amigues, dignifiquen la seva mort i la seva absència. En conjunt alcen la veu i criden a l'Estat que les seves estimadxs no volien viure aquesta mort. Des de l'altra Europa també ens importa reflexionar sobre aquest capitalisme neoliberal amb els seus extrems de crueltat i despossessió, i pensar juntxs sobre les militàncies que s'engendren aquí i com també col·lectivitzem el dol. Per tot això volem convidar-vos al conversatori, agraint tota la difusió. Després de la xerrada hi haurà venda solidària de tacos i música.

Webinari 3 | Hi ha espai per les cures i els feminismes en aquesta transició?

Online

Tercer webinari del cicle “It’s raining green, Hallellujah?“, que busca aportar una mirada crítica sobre la transició verda. Parlarem sobre la importància de les cures i els feminismes en aquesta transició. Amb la participació de: Tuscany Bell, coordinadora de polítiques de l’àrea de Serveis Socials i Joventut de la Federació Europea de Sindicats Públics (EPSU). Flora Partenio, investigadora i activista argentina i membre de l’organització Dawn, una xarxa feminista del sud global. Blanca Bayas, investigadora i responsable de projectes de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), especialitzada en serveis públics i autora de l’informe “Els PERTE: Com la inversió pública soscava la transició ecofeminista“. Lissette Fernández, treballadora de cures i integrant de Sindillar/Sindihogar, sindicat independent de Treballadores de la llar i de les cures a Barcelona. Modera Júlia Martí Comas, investigadora i tècnica a l’ODG especialitzada en serveis públics Enllaç d'inscripció Aquest cicle de webinaris és part del projecte:

SEMINARI ODG | El deute, la moda que torna

Seminari de l’ODG amb l’objectiu d’organitzar-nos per fer front a una nova onada de deute tenyida de verd. Tindrà lloc el dissabte 10 de juny a la Nau Bostik Consulta el programa aquí. Inscripcions