Veus de l’aigua #2 – Per què cal una gestió pública de l’aigua?

Arriba al segona sessió de les conferències de la Cimera Social de l'Aigua. Serà el dimarts 22 d’abril a les 18 h, en línia. És el resultat de la feina d'un grup de treball que es va crear a la darrera Cimera Social de l’Aigua, celebrada al Prat de Llobregat. Té l'objectiu de generar un espai comú de reflexió i formació per aprofundir en els reptes ambientals i socials relacionats amb la gestió de l’aigua a Catalunya. Aquesta segona sessió abordarà la necessitat de tornar a fer pública la gestió de l'aigua a casa nostra. Comptarem amb: Lluís Basteiro (coordinador de l’AMAP)  Maria Indurain (gerent d’Aigües del Prat) Victòria Martí (tresorera i cap de servei de Llavaneres) Moderat per Txell Rigol, periodista de la Directa Cal fer la inscripció prèvia i se us farà arribar l'enllaç de la sessió.  

Revoltes de la terra, primera germinació

Mont-Roig del Camp Mont-roig del Camp, Tarragona, Spain

En plena onada del dubte i la incertesa, arriba la primera germinació de Revoltes de la Terra. Trencar el ritme incessant, el frenesí del Sistema i passar a l'acció. Us convoquem a una acampada que vol anar més enllà, que vol ser l'inici, la presa de terra, el punt de partida des d'on prendre part del futur que volem, on canviar com entenem el món, on fer-nos dignes del present que ens ha tocat viure. Un dia que durarà anys. Confrontem les estructures del desastre, diem "No a la LOTTE". En resposta a aquest Sistema que ens nega la vida present i futura, ja no podem més. Habitem Mont-roig del Camp, una zona alliberada temporalment i espaialment. Fem un crit al món per posar nom i cos a la necessitat silenciada, al vincle descuidat i posar el focus en el present a viure, el futur a construir. Esmolem les nostres pràctiques i idees de lluita, transformem la realitat generant un espai de convivència, lluita i amor. La terra es revolta, llaurem el futur. Més informació en el perfil d'Instagram de Revoltes de la Terra.

#DebatsODG | Intel·ligència artificial? Mites i oportunitats des de la Justícia Global

Oficina ODG c/ Junta de Comerç 20. Pral, Barcelona, Espanya

Sessió 10 dels #DebatsODG: intel·ligència artificial? Mites i oportunitats des de la Justícia Global | Amb Judith Membrives i Llorens, investigadora en estudis crítics de la dada i la IA al CNSC (IN3 - UOC) El segon #DebatsODG del 2025 serà amb la investigadora Judith Membrives. De què parlem quan parlem d'IA? Quines són les conseqüències del seu disseny i ús pel planeta? I per les democràcies? En aquesta sessió abordarem la IA des d'una perspectiva crítica y sociotècnica, coherent amb la Justícia Global, recorrerem els reptes i les problemàtiques i també debatrem sobre les oportunitats de plantejar la tecnologia des d'altres coordenades, emancipatòries i transformadores. 📆 Dimecres 14 de maig, a les 17 h 📍 Seu de l’ODG (Junta de Comerç 20. Pral. BCN) 📝 Inscripcions a través del correu formacio@odg.cat

Xerrada ‘Ecofeminismes i Decreixement’

Ateneu Empordà Obert Carrer Josep Sol d'Isern 3, Figueres, Girona, Spain

Ecofeminismes i Decreixement, en el cicle de xerrades L'Embat, de l'IAEDEN-Salvem l'Empordà. Júlia Martí i Comas, activista ecofeminista i investigadora de l'ODG en béns comuns i ecofeminismes, participarà en el cicle de xerrades L'EMBAT, de la IAEDEN-Salvem l'Empordà. La cita serà a l'Ateneu Empordà Obert, de Figueres.

XIII Jornada Ambiental de la Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona Carrer Aribau 2

Participem en la XIII Jornada Ambiental de la Universitat de Barcelona, sota el lema "Justícia ambiental: repensar el capitalisme per a evitar el col·lapse". La XIII Jornada Ambiental se celebrarà el pròxim dimecres 4 de juny, de 10:00 a 13:30, sota el lema: "Justícia ambiental: repensar el capitalisme per a evitar el col·lapse". Durant el debat explorarem com el dret ambiental, juntament amb un replantejament profund del model econòmic, poden esdevenir eines clau per impulsar accions urgents i efectives davant la crisi ambiental actual. L'acte comptarà amb la participació de representants governamentals, acadèmics, activistes d’organitzacions com Greenpeace i dirigents d’organitzacions com B Lab Spain. Per a més informació, podeu consultar el web. Detalls de la jornada Organitza: Universitat de Barcelona, Família Torres i un comitè cinetífic liderat per Tomàs Molina. Lloc: Aula Magna de l' Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (Plaça Universitat, Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona) Format híbrid:  Presencial i retransmissió en directe pel Canal de YouTube de la UB Taula rodona (12:30 - 13:15) Moderador: Tomàs Molina Participants: Clàudia Custodio (Investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització) Xavier López (Director general de la Fundació Solidaritat UB) Dolors Camats (Directora de la Fundació Catalunya Europa) Carlos Garcia (Economista, representant de Greenpeace Espanya) Inscripcions en aquest formulari.