Projecció i debat | El cost amagat

Pati Llimona Carrer Regomir 3, Barcelona

Projecció de "El cost amagat: l'altra cara de la transició verda" en el marc del festival Enfocats. Un documental que recull els impactes que la transició verda europea està tenint en països com Xile i l’Argentina. Una invitació a escoltar els testimonis de qui pateix aquest impacte, però sobretot a preguntar-nos què pensem fer des del Nord global. Debat posterior amb Alfons Pérez, investigador en energia i clima de l'ODG, i Gisela Torrents Monegal, tècnica de Justícia Climàtica i Drets Ambientals d’Observatori DESCA. Inscripcions

Projecció i debat | El cost amagat | 15 de maig, Begues

Com ens imaginem la trans ició energètica? Serà tan verda com ens la pinten? Volem treure'ns les mans de la cara per veure què hi ha més enllà de la tecnologia que produeix energia a través de fonts renovables? Vine al docu-debat que organitza la Comunitat Energètica Local de Begues, amb l'ODG, per projectar el documental "El cost amagat: l'altra cara de la transició verda". Intervindran Rafa González i Sílvia Ruiz, recordant les lluites de l'abocador i les línies elèctriques de la població.

Projecció i debat | El cost amagat: l’altra cara de la tansició

Ateneu Rosa de Foc Carrer del Robí 5, Barcelona

Projecció de "El cost amagat: l'altra cara de la transició verda" a l'Ateneu Rosa de Foc. Un documental que recull els impactes que la transició verda europea està tenint en països com Xile i l’Argentina. Una invitació a escoltar els testimonis de qui pateix aquest impacte, però sobretot a preguntar-nos què pensem fer des del Nord global. Debat posterior amb Josep Nualart, investigador en energia i clima de l'ODG.

Xerrada | Megraprojectes, migració, violència i territori al sud-est mexicà

Auditori de Can Batló C/ Constitució 19, Barcelona

Taula sobre "Megraprojectes, migració, violència i territori al sud-est mexicà" amb tres veus de comunitats afectades i moderada per la Júlia Martí Comas, investigadora de l'ODG. Organitxen la Taula per Mèxic i Batec Zapatista. Dijous 23 de maig a les 18.30h, a l'Auditori de Can Batlló.

Xerrada | Dinàmiques de gènere al sector energètic

Bloc 4 Can Batlló, Barcelona

Arriba la Setmana de l'energia Cooperativa. Quines respostes podem donar des de l'ecofeminisme a les dinàmiques de gènere en el sector energètic? La nostra companya Clàudia Custodio participarà en aquesta xerrada, juntament amb l'Andrea Vides d'Enginyeria Sense Fronteres, que farà un mapatge sobre polítiques de gènere del sector energètic, i companyes de Coopolis i Batec.

Projecció del documental “El cost amagat”

Centre cultural la Farinera del Clot Gran Via de les Corts Catalanes 837, Barcelona

La Kumbiamba es un festival de música i cultura llatinoamericana i en aquesta edició volen posar el focus en l’impacte de la transició verda. Per això el proper 7 de juny a les 19:00 al casal de joves la traca projecten el documental "El cost amagat, l’altra cara de la transició verda". Posteriorment hi haurà una taula rodona amb l’equip de Quepo i la companya Clàudia Custodio de l'ODG per conèixer de primera mà les seves experiències. El documental recull els impactes que la transició europea està tenint en països com Xile i Argentina, països exportadors de liti, coure i hidrogen verd, necessaris per a la transició verda europea i imprescindibles per al seu element central: l'electromobilitat. Coneixerem els impactes de la ma dels testimonis, d'activistes, líders comunitàries i expertes que expliquen com l'extractivisme verd està destruint els ecosistemes, les comunitats i està aprofundint en una nova forma de colonialisme.

Xerrada | Confort tèrmic en temps d’emergència climàtica

Com podem garantir la cobertura de necessitats bàsiques i el confort en escenaris de decreixement per fer front a l'Emergència Climàtica?  La nostra companya Bruna Cañada participarà en aquesta taula juntament amb companyes d'Opcions i Celobert, en el marc de la Setmana de l'energia Cooperativa.

Projecció d’ “El cost amagat: l’altra cara de la transició verda”

Zumzeig Cinema Carrer de Béjar 53, Barcelona

Projecció del documental "El cost amagat: l'altra cara de la tansició verda" i col·loqui posterior amb el nostre company Josep Nualart. La projecció s'emmarca en la Setmana de l'Energia Cooperativa organitzada per Batec. Inscripcions aquí.

Seminari “Las polítiques públiques contra la pobresa a Espanya: de l’Estratègia Europa 2020 a l’Agenda 2030”

Facultat de Dret UB Av. Diagonal, 684, Barcelona, Barcelona

La companya Blanca Bayas participarà en la Taula 4 d'aquest seminari, organitzat per la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. "Feminització de la pobresa", amb Blanca Bayas, investigadora de l'ODG i membre d'Acción Ecofeminista, una representant de l'Asociación Gitana de Mujeres Drom Kotar Mestipem, i la moderació de Javiera Farías

Debats ODG | RD Congo, més enllà de l’extractivisme

Oficina ODG c/ Junta de Comerç 20. Pral, Barcelona

Nova edició dels #DebatsODG: abordem la situació a la República Democràtica del Congo, amb Josep Maria Royo, del Centre de Recerca per la pau de la UAB, i una activista congolesa pendent de confirmar. Cal inscripció prèvia. amb opció presencial o en línia: formacio@odg.cat

FESS Rural | Taula “Parem màquines! Articulem les lluites de defensa del territori per avançar cap a la transició ecosocial”

Vallfogona de Riucorb Vallfogona de Riucorb

Júlia Martí, investigadora de l'ODG, participarà en el Vè Festival de l'Economia Social i Solidària Rural (#FESSRural), a la taula rodona "Parem màquines! Articulem les lluites de defensa del territori per avançar cap a la transició ecosocial", per parlar dels reptes compartits entre el Nord i el Sud Global.