Jornades de Compra Pública Responsable “La urgència d’una mirada global amb justícia social als processos de transició ecològica”

En un context en què s’estan evidenciant els canvis dràstics que està patint el planeta a causa de l'emergència climàtica i els seus impactes sobre els territoris d’arreu del món, des de les institucions supranacionals i locals, fins a les organitzacions de base de tot el món, es considera fonamental enfrontar la descarbonificació de les economies. En aquesta 6a edició de les jornades, organitzada pel Grup de Compra Pública Socialment Responsable de Catalunya (GCPSR), es presentaran les oportunitats normatives actuals que poden servir per garantir el compliment dels drets humans i del medi ambient en les cadenes de valor. També es farà una crida a les administracions públiques i a la ciutadania sobre la importància que té posar la mirada, des de la coherència de polítiques, als processos de transició ecològica que s'estan proposant des del nord global. La nostra companya Nicola Scherer participarà de la taula inaugural amb la ponència Finançament de la transició “verda” i digital de la UE. Tota la informació aquí.

#DebatsODG Connexió COP28

Oficina ODG c/ Junta de Comerç 20. Pral, Barcelona

Seguim amb els espais de debat presencials de l'ODG! SESSIÓ 3 | CONNEXIÓ COP28 Analitzem les propostes, temes calents i falses solucions de la cimera del clima des de Dubai. En directe, des de Dubai, Clàudia Custodio i Bruna Cañada, investigadores de l'ODG Sobre el bescanvi de deute per clima, amb Iolanda Fresnillo, investigadora sobre deute al European Network on Debt and Development Coincidint amb el dia del finançament climàtic de la conferència pel clima COP28 ens connectarem en directe amb la Clàudia Custodio i Bruna Cañada a Dubai. Ens explicaran quins són els temes calents d’aquesta COP28, la situació del país, per què les finances importen i quines falses solucions podem detectar. La Iolanda Fresnillo entrarà en profunditat en una d’aquestes falses solucions, els debt swaps (bescanvi de deute per acció climàtica) que des dels centres de poder internacional s’estan proposant com una solució a països altament endeutats i afectats per la emergència climàtica que es troben majoritàriament al Sud Global. 📆 Dilluns 4 de desembre a les 18h 📍 A Junta de Comerç 20. Pral. BCN 📝Inscripcions a formacio@odg.cat