Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Webinari | Estratègies i propostes feministes per a treballar la interconnexió entre la justícia sexual i climàtica

3 - maig - 2023 | 14:00 - 15:30

El dimecres 3 de maig a les 14h, la Blanca Bayas Fernández participarà en el tercer webinari del Cicle de seminaris en línia “Situar opressions des de la justícia sexual i la justícia climàtica”. Juntament amb la Blanca, hi participaran:

  • Cecilia Espinoza: activista feminista i directora associada de polítiques i incidència d’IPAS
  • Flora Partenio: acadèmica feminista i integrant de la Red de Feministas del Sur Global (DAWN Feminist)
  • Biplabi Shrestha: activista feminista i directora de programes de l’Asian-Pacific Resource & Research Centre For Women (ARROW)

La crisi climàtica és el producte d’un model econòmic que prima la lògica extractiva i els processos d’acumulació i de consumisme salvatge que genera milions de persones expulsades i desplaçades i destrueix i esgota els recursos naturals. Aquest model econòmic s’ha d’entendre com a part del sistema heteropatriarcal i racista.  Les estructures entrellaçades d’opressió que ha generat la crisi climàtica són les mateixes estructures d’opressió que estan determinant la capacitat de la població de gaudir de Justícia Sexual i Reproductiva. Per tant, l’assoliment de la Justícia Climàtica així com de la Justícia Sexual i Reproductiva, no poden deslligar-se de les lluites socials i econòmiques.

L’abordatge per a la superació de les causes estructurals que originen les discriminacions, les violències i la destrucció del planeta requereixen de respostes transformadores i inspiradores que es construeixin des d’una visió holística i que integri la interconnexió entre la Justícia Climàtica i la Justícia Sexual i Reproductiva, així com també la garantia dels drets sexuals i reproductius de les dones i les persones heterodissidents.

Inscripcions aquí.

Mostra els detalls

Data:
3 - maig - 2023
Hora:
14:00 - 15:30

Organitzador

Associació de Drets Sexuals i Reproductius

Recinte

Online