ODG

Especial La Sexta Columna: Fons europeus | Entrevista a Nicola Scherer


El passat divendres 23 d’abril el programa de La Sexta Columna va ser dedicat als fons europeus. Nicola Scherer, investigadora de l’ODG va aportar el punt de vista crític assenyalant els riscos dels fons Next Generation EU i les propostes per a que aquests puguin anar enfocats a una recuperació i una transició ecosocial justa.

Nicola va advertir sobre les reformes i condicionalitats que vindran amb els fons europeus i que l’estat Espanyol haurà de portar a Bruselas amb el Plan España Puede.

També va assenyalar que el model dels fons Next Generation EU es basa en una transformació liderada per les grans empreses i que els fons han d’arribar al sector públic, a l’economia social i solidària i a les PIMES.

I per últim, va advertir sobre la necessitat de la gestió i el repartiment dels fons, el procés del qual fins ara ha brilat per la seva absència. Aquí podeu veure el clip.

Contingut relacionat

Infolibre / Ocho propuestas para que el dinero europeo se invierta en “neutralizar el lobby de las grandes empresas”

MartaPerez

El Salto / Blanca Bayas / Global PPP of the Year Awards, o cómo se premia la vulneración de derechos a través de las privatizaciones

emma

Organitzacions socials urgeixen als grups parlamentaris a que impugnin el deute il•legítim del Castor

emma