Judici al castor Tv3

TV3 | El cas castor a judici


Aquest matí ha donat el tret de sortida a l’Audiència Provincial de Castelló el judici del cas Castor, la plataforma per emmagatzemar gas que va provocar un miler de terratrèmols al Montsià i al Baix Maestrat l’any 2013.

Dels 18 imputats inicials, es jutgen José Luis Martínez Dalmau i Recaredo del Potro, directius de l’empresa que n’era concessionària, una filial d’ACS, dirigida per Florentino Pérez. Els acusats s’han espolsat responsabilitats, declarant que les operacions no van desencadenar els sismes i en minimitzen la relació. N’hem conegut l’última hora amb la periodista de TV3 Pepa Ferrer, i hem volgut parlar-ne amb Eulàlia Masana, catedràtica de Geodinàmica Interna a la Universitat de Barcelona, que defensa que “hi va haver una coincidència espacial i temporal total entre les injeccions de gas i els terratrèmols”.

També ho hem comentat amb Josep Nualart, membre de l’Observatori del Deute en la Globalització, una de les entitats que van presentar una querella contra ministres, alts càrrecs i empresaris -entre ells Florentino Pérez-, per malversació, prevaricació i frau a l’Administració Pública, però que va acabar arxivada dues vegades.

Programa: Tot es mou
Emès: 18/10/2021
Periodista: Helena G. Melero
Enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tot-es-mou/el-cas-castor-a-judici-hi-ha-una-coincidencia-total-entre-les-injeccions-de-gas-i-els-terratremols/video/6124753/

Contingut relacionat

Ràdio 4 – Vida Verda | Ciutats Ecofeministes i Paolo Cognetti

MartaPerez

Nicola Scherer / La Marea / Next Generation EU: unos fondos billonarios históricos con luces y sombras

emma

Emma Avilés / SER / Los “otros” proyectos Castor

emma