Inicia la campanya #NoPagoCastor



A través d’un video viral i d’un comunicat signat per diverses organitzacions socials es preten tornar a posar el cas en el punt de mira, just en el moment en que s’han d’aprovar els peatges que inclouran el projecte Castor a les factures del gas el 2016.

 

Després dels terratrèmols ocasionats el 2013, el Projecte Castor va començar a ser conegut per l’opinió pública. La promotora ACS (presidida per Florentino Pérez) va renunciar a l’estiu de 2014 a la seva concessió d’explotació, i el govern va aprovar a l’octubre un RDL que assegurava una indemnització a l’empresa per la seva renúncia, malgrat la possibilitat que hi hagués hagut negligència.

La indemnització és a càrrec de tots i totes nosaltres, que pagarem per un projecte que mai ha entrat en funcionament i que s’ha demostrat innecessari i perjudicial per a la població. En breu començaran a cobrar-nos el deute associat a la indemnització (gener 2016) a través de les nostres factures de gas. 1350 milions d’euros a 30 anys i al 4,3% d’interès, és a dir, més de 4.700 milions d’euros de “pelotazo”. Ara és el moment de tornar a posar el tema a la palestra, fer soroll, i reclamar el no-pagament i el tancament definitiu d’aquest desastre de megaprojecte.

Precisament durant aquest desembre s’aproven els peatges del sistema gasista per a 2016 i, tot i que el és probable que el ministre sortint hagi deixat l’ordre tancada, és urgent que es congeli aquest pagament, es pari atenció als diferents processos judicials que hi ha en marxa i s’auditi el deute del projecte per a exigir la reversió de la indemnització.

Contingut relacionat

Torna la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute

emma

Una llei del clima insuficient, una oportunitat perduda

MartaPerez

Vídeos jornades #AuditFest

emma