Cicle Ecofeminismes: mirades i propostes per transicionar cap a nous models d’arrel


Des de l’ODG organitzem conjuntament amb el Servei Civil Internacional un cicle de formació sobre ecofeminismes

El cicle ‘Ecofeminismes: mirades i propostes per transicionar cap a nous models d’arrel’ tindrà lloc en un format semipresencial els dies 27, 28 i 29 d’abril. Ja t’hi pots inscriure a través d’aquest formulari!

Els ecofeminismes són mirades per entendre el món, però són sobretot propostes socials, polítiques i civilitzatòries que responen a l’actual crisi socioreproductiva, que inclou la emergència climàtica i de cures en les que ens trobem immerses les persones i els ecosistemes. Aquesta crisi d’arrel té conseqüències especialment virulentes en contextos d’epidèmies com és l’actual de la COVID-19, que fan encara més evident la importància i necessitat de transicions ecofeministes per construir nous models.

Metodologies: Continguts teòrics acompanyats de dinàmiques participatives i debats per a la reflexió a partir de materials i temes d’actualitat, taules d’experiències de projectes i experiència vivencial en grup i anàlisi crítica sobre l’entorn proper.

PROGRAMA COMPLET

Dimarts 27 d’abril
Sessió 1: Introducció als ecofeminismes [ONLINE]
Amb Acció Ecofeminista

Què proposen els ecofeminismes? Quins són els seus principis i valors? Cap a quin model tendeixen? Què tenen en comú i quina diversitat contemplen? Quines propostes pràctiques i aterrades s’estan desenvolupant al Sud global? I en els nostres territoris urbans i rurals? Aquestes són algunes de les qüestions que abordarem en aquesta sessió teòrica i interactiva.

Dimecres 28 d’abril
Sessió 2: Experiències de sobiranies ecofeministes al territori [PRESENCIAL]* i [+ STREAMING]

La defensa de les sobiranies, de manera àmplia i en relació als drets, és un element bàsic dels principis i les lluites ecofeministes. Sobirania alimentària, sobirania energètica, dret a les cures i a decidir sobre l’urbanisme són algunes de les propostes que integren els valors d’interdependència i ecodependència, sostenibilitat i resiliència necessaris per posar les vides humanes i dels ecosistemes en el centre. Quines són algunes de les experiències que coneixem en el nostre territori en defensa d’aquestes sobiranies?

Amb la participació de:
Ana Correro, Arran de Terra (Sobirania alimentària), Mònica Guiteras, Aliança contra la Pobresa Energètica i Xarxa per la sobirania energètica (Sobirania energètica), Lissette Fernández Calderón, Sindillar i Papeles para Todas (Sobirania cures), Blanca Valdivia, Col·lectiu Punt 6 (Urbanisme)

*Publicarem l’enllaç en directe a les xarxes socials uns minuts abans de començar.

Dijous 29 d’abril
Trobada-pràctica: passejada amb perspectiva ecofeminista [PRESENCIAL]*
Amb Acció Ecofeminista

Les ciutats no són neutres al gènere ni a un model extractivista i desigual en relació als recursos i l’espai públic-comunitari. Qui i en quines condicions té accés a l’espai urbà? Què necessitem de l’espai públic i com ens hi proveïm? Què ens diuen els fenòmens observats del model de ciutat en clau feminista i ecologista? Posarem en comú recursos per observar la ciutat des de les ulleres liles i verdes dels ecofeminismes.

Punt de trobada: La Vaqueria de l’SCI, BCN.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Horari: de 18:30 a 20:30 h
Lloc: La Vaqueria de l’SCI. C/ del Carme, 95, BCN
Preu: aportació voluntària
Inscriu-te a través d’aquest formulari abans del 23 d’abril.
*Poden haver-hi canvis en cas de noves mesures restrictives.

 

Amb el suport de:

Contingut relacionat

ACTUAR EN TEMPS D’EMERGÈNCIES: RESPONEM AL NEXT GENERATION EU – WEBINARS

emma

Sentada 25 de setembre: F4F – Justícia Climàtica per sortir de les crisis

emma

Documental web “walking the line” sobre el gasoducte Azerbaidjan-Itàlia

emma