Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Webinar | La il·lusió de l’hidrogen verd

14 - setembre - 2023 | 8:00 - 17:00

H2O verd

En virtut de la Ley Europea del Clima, la UE s’ha compromès a assolir l’objectiu de la neutralitat climàtica per al 2050, donant protagonisme a l’hidrogen verd per a la consecució d’aquesta meta.

La indústria del gas i dels combustibles fòssils ha participat intensament en la configuració de les polítiques europees en matèria d’energia, indústria i clima, impulsant l’hidrogen com la “nova solució” per descarbonitzar Europa. Com a grup de pressió poderós, fort i estructurat, es troba a la pole position per accedir al finançament del Pla Europeo de Recuperación Económica i del Pacte Verd Europeo amb la finalitat de modificar els gasoductes existents i equips per al transport d’hidrogen. Però, què hi ha darrere la quimera de l’hidrogen? És sostenible la cadena de subministrament de l’hidrogen verd?

En el primer webinari d’aquest cicle, presentarem els límits tècnics d’aquesta “nova solució”, amb una visió general de les fonts de finançament pública que fluiran directament a les empreses fòssils per alimentar la bombolla de l’hidrogen. Intentarem mostrar com, actualment, l’hidrogen és només una coartada per mantenir una societat centrada en l’ús del metà.

Amb la participació de:

  • Prof. Leonardo Setti, Universidad di Bolonia: Per què l’hidrogen verd a gran escala no és sostenible
  • Filippo Taglieri, investigador i activista d’energia i infraestructuras, ReCommon: L’hidrogen verd en el pla italià de Recuperació i Resiliència
  • Bruna Cañada, Investigadora, Observatori del Deute en la Globalització (ODG): L’hidrogen verd en el pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
  • Moderadora: Eva Pastorelli, CEE Bankwatch Network

Aquest webinari s’ha fet en col·laboració amb ReCommon en el marc del “Citizens’ Observatory for Green Deal Financing”, finançat per l’Agencia Ejecutiva en el Ámbito Educativo y Cultural Europeo (EACEA), i és el primer d’un cicle que continuarà els mesos vinents.

La participació és gratuïta. Inscriu-te aquí per participar.

Hi haurà traducció simultània a l’italià, l’anglès i el castellà.

Mostra els detalls

Data:
14 - setembre - 2023
Hora:
8:00 - 17:00