Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Webinar | HydrogenEU: com la UE finança l’hidrogen

24 - octubre - 2023 | 17:30 - 19:00

Entre 2014 i 2020, la indústria de l’hidrogen va obtenir més de mil milions d’euros en fons públics per als seus projectes gràcies a l’associació públicoprivada d’investigació entre la Comissió Europea i el grup de pressió Hydrofen Europe. Aquesta associació ha estat clau per a alimentar la febre de l’hidrogen, així com per a garantir que els membres de l’Hydrogen Eirope puguin rebre més fons públics en els propers anys. No és casualitat que l’Estratègia Europea de l’Hidrogen de la Comissió siguin similars a les demandes d’Hydrogen Europe, inclosos els objectius i les inversions necessàries per a l’hidrogen tant dins com fora de la UE, que la indústria xifra en 430.000 milions d’euros per al 2030.

En el tercer i últim de la nostra serie de webinars analitzarem com la UE, cegada per la indústria de l’hidrogen (que moltes vegades coincideix amb la indústria fòssil), està garantint el recolzament normatiu i financer als projectes d’hidrogen, inclosos l’accés als fluxes de finançament nous i existents de la UE, fomentant l’acaparament de recursos fora de la UE i promovent una ola d’extractivisme neocolonial.

Amb la participació de: 

  • Frank Vanaerschot, Director de Counter Balance: L’hidrogen en el Global Gateway i en la nova política d’inversions energètiques del BEI
  • Tobias Kalt, Ecòleg polític, Universitat d’Hamburg: Entre l’extractivisme verd i la justícia energètica: estratègies contraposades a la transició a l’hidrogen a Sudàfrica.
  • Natalia Lueje, Coordinadora territorial, Sustentarse: El rol de la UE en la promoció de l’hidrogen a Xile

Moderadora: Eva Pastorelli, CEE Bankwatch Network 

Aquest webinar està organitzat per ReCommon i l’Observatori del Deute en la Globalització en el marc del Citizens’ Observatory for Green Deal Financing”, finançat per l’Agència Executiva en l’àmbit Educatiu i Cultural Europeu (EACEA). 

La participació és gratuïta. Inscriu-te aquÍ per a participar. Hi haurà traducció simultània a l’italià, anglès i al castellà.

Mostra els detalls

Data:
24 - octubre - 2023
Hora:
17:30 - 19:00

Recinte

Online