Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Jornades ‘Visions d’un Món Desigual’ | Mirades ecofeministes sobre la sobirania energètica

4 - maig - 2023 | 16:00 - 17:00

Jornades UPF Blanca

El dijous 4 de maig a les 16h, la nostra companya Blanca Bayas farà una xerrada “Mirades ecofeministes sobre la sobirania energètica”  en el marc de les Jornades ‘Visions d’un Món Desigual’ que organitza la UPF Solidària. Les jornades pretenen mostrar els contrapunts entre els llocs i les persones que habitem el planeta, des de l’òptica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquesta setena edició de Visions d’un Món Desigual tractarem l’objectiu núm. 7 – Energia assequible i no contaminant. L’accés a l’energia és un factor essencial per al desenvolupament sostenible, ja que l’energia és imprescindible per a gairebé totes les activitats (habitatge, producció d’aliments, mobilitat, activitat econòmica, creació de llocs de treball, etc.). Les societats modernes depenen totalment de la disponibilitat d’energia, que encara prové majoritàriament dels combustibles fòssils, la crema dels quals perjudica la salut de les persones i afavoreix el canvi climàtic. El model energètic ha de transformar-se profundament per mantenir l’estabilitat climàtica, incorporar fonts d’energia renovable, incrementar l’eficiència energètica, reduir el consum i acabar amb la pobresa energètica.

L’objectiu d’aquestes jornades serà conèixer amb més detall què s’està fent, des de l’experiència dels nostres ponents i dins dels seus àmbits de coneixement, per tal d’aconseguir les metes marcades per les Nacions Unides.

Aquestes jornades s’organitzen conjuntament entre les universitats de Girona (UdG), de Lleida (UdL), de Tarragona (URV) i Pompeu Fabra (UPF). Es poden veure a:

Canal youtube de “Visions d’un Món Desigual”

Mostra els detalls

Data:
4 - maig - 2023
Hora:
16:00 - 17:00
https://www.upf.edu/web/upfsolidaria/jornades-visions-d-un-m%C3%B3n-desigual-2023

Organitzador

UPF Solidària
View Organitzador Website

Recinte

Online