Episodi del programa ‘Vida Verda’, en què hi participa el nostre company Alfons Pérez, per explicar com podem afrontar els moments d’excepcionalitat de manera col·lectiva i comunitària, arran de l’apagada del passat dilluns 28 d’abril.
“Tota la comunicació va molt en relació amb què hem de fer individualment. Jo crec que des de l’Observatori del Deute en la Globalització el que diem és que sí, hi ha una part individual, però també hi ha una part molt important sobre què fem col·lectivament i comunitàriament. No és l’única cosa a tenir en compte. Hi ha responsabilitats, evidentment, de les institucions públiques. Hi ha un CECAT que té uns plans d’actuació i, evidentment, també tenen els recursos. Però, clar, que el primer pas, igual que el que va passar amb la Dana, tenir un coneixement bàsic del que són aquestes vulnerabilitats per les situacions que estem vivint avui en dia ens dona una molt major resiliència. Ens sentirem molt més segures si tenim aquesta informació i ens hem de formar i informar col·lectivament.
Sobretot el tema de la vulnerabilitat no ens ha de fer por, és una realitat. O sigui, som dependents i electro-independents en moments d’emergència, tenim diferents d’emergències, però en moments d’excepcionalitat, com el que hem viscut, que s’adonen els sistemes elèctrics, ens adonem de totes les coses que depenem de l’electricitat, del nostre dia a dia, que potser no ens som conscients, i això ens genera unes vulnerabilitats. Però la dimensió del sistema elèctric futur i de les dependències i d’aquestes dificultats, d’aquestes vulnerabilitats, va molt en relació amb quanta energia ens hi tenim i per a què volem aquesta energia”, explica l’Alfons.