La República | L’Estat va destinar gairebé la meitat dels fons de recuperació per la Covid-19 al sector privat, segons un informe


Un 47,46% dels fons de recuperació estatals per a fer front a la crisi de la Covid-19 es van destinar al sector privat. Així ho revela un informe de la European Network of Corporate Observatories (ENCO), que ha analitzat un total de 456 bilions d’euros emprats entre 2020 i 2022 a Espanya, Bèlgica i França. L’informe denuncia que l’Estat només va assignar un 10,75% dels fons anticrisi a sectors com la sanitat, l’educació o el transport i que els tres països van prendre “decisions preferencials” envers les empreses privades a l’hora de repartir els ajuts. Així, l’ENCO també assegura que les entitats bancàries han tret un “rèdit econòmic important” d’aquests fons a través de la gestió dels préstecs concedits amb aquest finançament públic.

L’informe detalla que el govern espanyol va destinar un 41,47% dels fons de recuperació a mesures de protecció social, un 10,75% a ajuts al sector públic i un 47,46% a l’estímul corporatiu, que és qui més es va beneficiar dels fons. De fet, l’ENCO remarca que si se sumen les ajudes indirectes, com els ERTO o els subsidis energètics, el sector privat va gaudir de més d’un 68% dels fons espanyols per a fer front a la crisi.

PODEU LLEGIR L’ARTICLE AQUÍ

Contingut relacionat

La Directa / Uns fons europeus contra la COVID dissenyats per a les grans corporacions

emma

Sevilla Actualidad / La sociedad civil propone enmiendas al Congreso para mejorar los fondos Next Generation EU

emma

El paper de l’hidrogen en la transició energètica genera dubtes per la seva baixa eficiència | Públic

MartaPerez