La Vanguardia | L’Estat va destinar gairebé la meitat dels fons de recuperació per la COVID-19 al sector privat


Un 47,46% dels fons de recuperació estatals per a fer front a la crisi de la Covid-19 es van destinar al sector privat, revela un informe de la European Network of Corporate Observatories (ENCO)

En concret, els fons destinats a l’estímul corporatiu van incloure ajuts, subvencions i préstecs a empreses, suport específic a pimes, subvencions a combustibles fòssils destinades al sector privat formal o mesures fiscals com exempcions, amnisties, modificacions dels tipus impositius, ajornaments fiscals o trasllat de pèrdues, entre altres ajuts al sector privat formal.

D’altra banda, l’estudi denuncia que sectors socialment necessaris com la sanitat, l’educació o el transport públic van rebre només un 7% del finançament públic a Espanya. Una xifra inferior que la que hi va destinar tant França (17%) com Bèlgica (9%). Ara bé, l’ENCO subratlla que en els tres països el finançament que van rebre aquests sectors se situava molt per sota del destinat a les empreses privades i que “van impulsar poques i limitades mesures per donar suport a les persones en major situació de vulnerabilitat”.

CONSULTEU L’ARTICLE CLICANT AQUÍ

Contingut relacionat

ARA / Europa busca liti, el metall que fa funcionar els cotxes elèctrics

emma

L’Econòmic / El món s’aboca a un jubileu del deute?

emma

Alfons Pérez / El Salto / “El Pacto Verde Europeo es eurocéntrico y no nos ofrece un futuro deseable”

emma