L’ODG ens sumem a la convocatòria de vaga i mobilització del 8 de març
Aquest 8 de març arriba en un context d’excepcionalitat, com ja va sent tònica general des que va començar la pandèmia. Aquest cop, però, a les múltiples crisis i emergències -de cures, social, econòmica, ambiental- se li sumen les conseqüències d’un conflicte armat de gran abast, com és el que ha desencadenat Rússia amb l’ocupació militar d’Ucraïna. Un cop més és la població civil la que en pateix i patirà les conseqüències a Ucraïna, Rússia, però també a molts altres llocs del món, com Palestina, el Iemen, Síria o Afganistan (entre molts d’altres), on ja fa anys que conviuen amb guerres i conflictes armats que no acaparen el focus mediàtic.
Les feministes treballem juntes contra les precarietats, les fronteres i les violències, i també, com no pot ser d’una altra manera, contra les guerres. És per això que avui també volem visibilitzar la crida de les feministes russes contra la guerra.
Aquest 8 de març tanquem per tornar a sortir de nou al carrer, amb el moviment feminista. Ho fem per dir prou a les violències masclistes i patriarcals, a les precarietats a la que ens sotmet el capitalisme, al racisme de les polítiques europees que creen ciutadanes de primera i de segona. En definitiva, per dir prou a un model biocida, insostenible, que ens porta al col·lapse; un model que ni volem, ni funciona, per a la gran majoria de vides, i especialment per als col·lectius més precaritzats: dones migrants i racialitzades, les dones joves i grans, les persones diverses d’identitats i gèneres dissidents, les dones amb diversitats funcionals i sensorials, les treballadores sexuals, entre d’altres.
Sortim al carrer per a reclamar altres polítiques i altres propostes, per la necessitat d’una transició ecofeminista real, i no la que ens estan venent amb els “plans de recuperació”, tant a nivell català, estatal, com amb els fons europeus “Next Generation EU”, realitzada amb maquillatge morat i verd. Demanem mesures concretes de justícia ecofeminista, en defensa de treball digne, dels béns comuns i els serveis públics i bàsics, amb principis de suficiència, sobirania i sostenibilitat amb els territoris i els ecosistemes.
Reclamem la (re)distribució de recursos, humans i materials, per a la cobertura de les nostres necessitats i drets: parlem de treball productiu i reproductiu, així com l’accés a aigua, energia, alimentació, habitatge, salut, educació i cures; amb les següents demandes:
- Justícia financera: la derogació de mesures d’austeritat vigents -com és la priorització del pagament del deute públic al territori estatal-, l’aturada dels processos de privatitzacions -com són les col·laboracions publicoprivades- i les retallades en serveis públics i prestacions socials. Cancel·lació de tots els deutes il·legítims.
- Mesures i recursos per fer viables les propostes de gestió comunitària i pública: iniciatives (re)localitzades com són les Comunitats Energètiques i Hídriques Locals, horts comunitaris, habitatges en cessió d’ús, comunitats d’aprenentatge i de cures, i un sistema sanitari públic enfortit. Lluita contra la impunitat corporativa de les empreses transnacionals i oligopolis, que impliquen l’extractivisme més cruent, la vulneració de drets i fins i tot l’assassinat de defensores de drets humans, amb greus conseqüències especialment al Sud Global, i desigualtats creixents a casa nostra.
- Defensa dels drets laborals i treball en condicions dignes: derogació de normatives que impliquen violència institucional com és la llei d’estrangeria i les reformes laborals estatals. La integració de les treballadores de la llar i les cures al Règim General de la Seguretat Social perquè siguin reconeguts tots els seus drets com a treballadores.
Compartim el Manifest de la coordinació 8m del moviments feminista d’enguany, amb el lema “Les feministes som aquí contra les precarietats, les fronteres i les violències!”
#8m2022 #8MAutoorganitzacioFeminista #8MOmplimElsCArrers #8MJuntesiDiverses