TdR: Servei professional extern en captació de fons privats


Busquem una persona o entitat consultora per desenvolupar tasques de planificació i suport en l’execució del pla de captació de fons privats de l’entitat. Consulta l’oferta i les condicions i envia la teva candidatura fins al 15 de desembre

DESCARREGA ELS TERMES DE REFERÈNCIA

La Xarxa de l’Observatori del Deute en la Globalització és una associació sense ànim de lucre, constituïda com a observatori d’investigació que elabora anàlisi crítica de processos complexos i/o estructurals, per mostrar els impactes i riscs visibles (i els no visibles) del sistema polític i econòmic, produint eines que faciliten la interpretació del context actual.

Produïm anàlisi crítica per a la mobilització i la transformació social davant les desigualtats socials, econòmiques, ambientals i de gènere, amb voluntat d’incidència política i denúncia dels actors polítics i econòmics que identifiquem com a responsables.
L’ODG és també una plataforma oberta a la participació, el debat i a l’acció, que promou la creació de xarxes i espais de construcció d’alternatives.

Antecedents

Des de l’any 2019 l’ODG realitza la captació de fons privats, amb enfocament especial a les fundacions privades i grans donants europeus i d’Estats Units d’Amèrica. L’equip té la voluntat de professionalitzar aquesta activitat a través d’un servei professional extern que treballarà en estreta coordinació amb la coordinadora política i tècnica de fundraising de l’entitat.

Objectius

  • Millorar la projecció internacional i reforçar la visibilitat de l’ODG com a actora de transformació social dins del teixit de les fundacions privades, principalment europees i estatunidenques.
  • Contribuir a millorar la sostenibilitat econòmica de l’entitat.
  • Contribuir a la planificació estratègica del pla de captació de fons de l’entitat, tenint en compte l’ampliació de la base social de l’entitat amb la incorporació de noves persones sòcies i donants.

Productes esperats

1. Elaboració del pla de captació de fons de l’entitat a quatre anys vista (2025-2028) en un procés col·laboratiu amb l’equip tècnic de l’entitat (elaboració en línia, 12 hores mínims per sessions presencials a BCN)
2. Actualització, ampliació i millora de les bases de dades de fundraising de l’entitat i assessorament en l’estratègia i la implementació de campanyes per a la captació de possibles nous donants (en línia o presencial a Barcelona)
3. Identificació i formulació de 3 projectes per finançadores privades internacionals en coordinació amb el grup de treball de l’ODG. (en línia o presencial a Barcelona)
4. Participació en reunions de coordinació amb el grup de treball de fundraising de l’ODG. (en línia o presencial a Barcelona)
5. Sessió de formació en fundraising a l’equip de l’ODG (en línia o presencial a Barcelona)

Perfil de la persona o equip consultor

  • Formació Universitària en l’àmbit de les ciències socials, comunicació i/o econòmiques o similars
  • Formació específica en Fundraising i/o en comunicació orientada a la captació de fons i l’ampliació de la base social.
  • Experiència mínima acreditada de 7 anys en fundraising per entitats socials sense ànim de lucre i/o de l’Economia Social i Solidària en l’àmbit internacional.
  • Èxit demostrat en l’obtenció de finançament: Habilitat per mostrar una trajectòria d’èxits en campanyes de captació i en la negociació de contractes de finançament amb donants privats
  • Adaptabilitat cultural: Empatia i habilitats interculturals, especialment per treballar amb col·laboradors internacionals.
  • Cartera de contactes amb fundacions i donants privats nacional i internacional.
  • Creativitat per diversificar fonts de finançament: Coneixements i experiència en el disseny i en l’ús de campanyes innovadores i tecnologies digitals per captar nous donants.
  • Pensament analític i habilitats de planificació: Capacitat per desenvolupar una estratègia de fundraising a llarg termini basada en una anàlisi de necessitats i oportunitats.
  • Capacitat per formar i inspirar l’equip intern: A més de l’assessorament, seria positiu que l’assessor/a tingui habilitats per transferir coneixements al personal de l’entitat.
  • Afinitat amb els valors ecofeministes de l’entitat: Comprensió de l’estructura i els valors de l’organització, la crítica al sistema capitalista i patriarcal, i la implicació en processos comunitaris autogestionats.
  • Es valorarà coneixement i/o experiència activista en algun dels àmbits següents: Justícia social, econòmica i financera, la defensa dels bens comuns, la justícia climàtica i els ecofeminismes.
  • Nivell molt alt en anglès i castellà. Es valorarà el coneixement d’altres idiomes.

Presentació de la proposta

Es presentarà una oferta que inclogui:

  • El curriculum vitae o dossier de projectes de fundraising de la persona o persones que presenta l’oferta, i de l’entitat a la qual pertanyen, si escau (màxim 2 fulls per persona i/o entitat).
  • Una carta de motivació (màxim 1 full)
  • Una proposta tècnica i metodològica que inclogui el pressupost (Impostos inclosos) desglossat per a cada producte detallat en el punt 3.

Totes les ofertes seran avaluades en funció dels següents criteris:

  • Trajectòria i experiència de l’entitat i/o persones que fan la proposta: 30%
  • Qualitat tècnica de la proposta: 30%
  • Valor afegit que aporta la proposta respecte al que es demana als TdR: 20%
  • Proposta més econòmica. 20 %

L’inici de la subcontractació serà a principis de l’any 2025 i es preveu per un període de 6 mesos, fins a finals de juny de 2025.
Hauran de fer-la arribar al correu electrònic: observatori@odg.cat amb la referència: Fundraising2024
Les propostes es podran lliurar fins al 15 de desembre de 2024.

Un cop tancat el termini, s’estudiaran totes les propostes presentades i, si escau, es faria una entrevista a partir del 9 de gener de 2025, per ampliar la informació de les propostes que més s’ajustin a aquests termes de referència.

L’ODG ha aprovat i està en fase d’implementació del pla de transició ecofeminista 2022-2024 i el Protocol d’abordatge de les violències masclistes i decolonial. Com a entitat en trànsit cap a l’ecofeminisme tenim el compromís de garantir la no discriminació de cap candidatura.

En condicions d’igualtat donarem prioritat a propostes en què participin persones en situació d’opressió estructural.

Per raons estructurals, les oficines no estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda, en cas necessari s’habilitaran espais adaptats per a les entrevistes i les sessions de treball de la consultoria.

Contingut relacionat

Pre-estrena del documental “El cost amagat”

MartaPerez

Podcast Desenredades 23: El Pacto Ecosocial e Intercultural del Sur, amb Maristella Svampa i Breno M.Bringel

anna.celma

Portem el Cas Castor davant el Tribunal Constitucional

Maadix