Conflictes socioambientals en situació d’emergència


Quines estratègies per aquesta dècada?

Els conflictes socioambientals apareixen de forma recurrent en territoris d’extracció, trànsit, producció i consum d’energia i materials que, finalment, acaben convertint-se en béns i serveis. L’hegemonia del capitalisme financer, lluny de resoldre aquests conflictes, accelera el cicle econòmic i exerceix una major pressió sobre recursos, territoris i poblacions locals. A més, les crisis cícliques del capitalisme es veuen ara agreujades per una crisi de fons: l’esgotament dels recursos i l’escalfament global.

La combinació d’aquestes dues crisis situen un present d’emergència climàtica, però també social, que cal abordar des d’estratègies d’acció que suposin un salt qualitatiu i quantitatiu respecte la dècada passada. Tanmateix, aquestes estratègies varien segons el territori i la repressió, de vegades extrema, a la que son sotmeses les activistes i defensores ambientals.

Així doncs, l’esdeveniment “Conflictes socioambientals en situació d’emergència. Quines estratègies per aquesta dècada?” és una invitació a compartir diferents casos (Mèxic, Marroc, Estat, Catalunya) amb l’ànim de compartir i dibuixar estratègies conjuntes de moviments que viuen en una situació de conflicte.

Dv 14 de febrer a les 19h
LaFede, Carrer Tàpies 1-3, Bcn

Participen:
Vessaments de la mineria al riu Sonora, México. Fernanda Hopenhaym, ONG Poder.
L’extractivisme miner al Marroc. Mohamed Zougari, membre d’Attac Marroc.
La contaminació de l’agricultura intensiva al Mar Menor, Múrcia. Natalia Llorente, Ecologistas en Acción Murcia.
Enfrontar l’emergència. Andrea(s) Speck, 2020, Rebelión por el Clima.

Al finalitzar l’acte compartirem un pica-pica per seguir conversant.

 

Organitzen:

 

 

 

 

Amb el suport de:

 

 

 

Contingut relacionat

Impulsem la sobirania energètica des dels municipis

MartaPerez

La COP25 només ha servit per rentar la imatge de les empreses contaminants, davant de les propostes de la Cimera Social pel Clima

emma

Webinar | Crisi energètica i sancions econòmiques: guerra a Ucraïna

MartaPerez