ODG

Sessió de co-disseny sobre el model turístic


Vine a debatre i pensar col·lectivament propostes alternatives a un model turístic que es construeix al voltant de la precarietat de veïnes i treballadores.

El proper dijous 27 de juny organitzem des de l’ODG una sessió de co-disseny cap a un nou model turístic de 18h a 20.30h al Centre Cívic Pati Llimona (C/Regomir, 3). Es tracta d’una jornada oberta, participativa i horitzontal en la qual volem pensar juntes sobre el que suposa ‘la falsa solució’ turística, sobretot a nivell de la precarietat que genera, per mirar de trobar solucions i alternatives des de baix de cara a construir un model turístic que posi la vida al centre.

Comptarem amb una persona facilitadora que guiarà la sessió i ens ajudarà a mirar d’integrar i articular les diferents propostes que sorgeixin de totes les persones assistents. Estan convidades totes aquelles persones treballadores que vulguin compartir experiències i propostes de millora, entitats i col·lectius que treballin entorn a temes com el turisme i/o la precarietat laboral, el moviment sindical o investigadors-acadèmics que tinguin coneixements sobre el tema i una perspectiva crítica. La idea és fer confluir diferents mirades, experiències i propostes que vagin encaminades a transformar el model turístic, sobretot des de la perspectiva de la lluita contra la precarietat laboral.

El model turístic és un tema central en la economia i la vida de les barcelonines i cada cop té més presència mediàtica, un fet que ha estat evident en la passada campanya electoral municipal. Els principals poders polític-econòmics de la ciutat tenen grans altaveus mediàtics i molts recursos per imposar el seu discurs i el seu model. Amb iniciatives com aquesta, volem posar en valor la veu de les treballadores que sovint és menystinguda, així com la imprescindible feina que estan fent molts col·lectius i moviments socials de cara a denunciar les injustícies del model i defensar els drets de les veïnes.

Animeu-vos a venir i a convidar a qui penseu que li podria interessar. Entre totes podrem pensar alternatives amb les que pressionar e incidir en les polítiques públiques per posar-les al servei de la ciutadania i a la vegada impulsar la tasca dels diferents moviments i col·lectius existents i les seves propostes.

Inscripcions: observatori@odg.cat

Contenido relacionado

¿Por qué los programas de austeridad impuestos por la Troika son ilegales?

Maadix

Muestra de Cine Internacional del Baix Llobregat

emma

Syriza tiene soluciones audaces contra las fuerzas de la austeridad que estrangulan Europa

Maadix