Sessió de co-disseny sobre el model turístic


Vine a debatre i pensar col·lectivament propostes alternatives a un model turístic que es construeix al voltant de la precarietat de veïnes i treballadores.

El proper dijous 27 de juny organitzem des de l’ODG una sessió de co-disseny cap a un nou model turístic de 18h a 20.30h al Centre Cívic Pati Llimona (C/Regomir, 3). Es tracta d’una jornada oberta, participativa i horitzontal en la qual volem pensar juntes sobre el que suposa ‘la falsa solució’ turística, sobretot a nivell de la precarietat que genera, per mirar de trobar solucions i alternatives des de baix de cara a construir un model turístic que posi la vida al centre.

Comptarem amb una persona facilitadora que guiarà la sessió i ens ajudarà a mirar d’integrar i articular les diferents propostes que sorgeixin de totes les persones assistents. Estan convidades totes aquelles persones treballadores que vulguin compartir experiències i propostes de millora, entitats i col·lectius que treballin entorn a temes com el turisme i/o la precarietat laboral, el moviment sindical o investigadors-acadèmics que tinguin coneixements sobre el tema i una perspectiva crítica. La idea és fer confluir diferents mirades, experiències i propostes que vagin encaminades a transformar el model turístic, sobretot des de la perspectiva de la lluita contra la precarietat laboral.

El model turístic és un tema central en la economia i la vida de les barcelonines i cada cop té més presència mediàtica, un fet que ha estat evident en la passada campanya electoral municipal. Els principals poders polític-econòmics de la ciutat tenen grans altaveus mediàtics i molts recursos per imposar el seu discurs i el seu model. Amb iniciatives com aquesta, volem posar en valor la veu de les treballadores que sovint és menystinguda, així com la imprescindible feina que estan fent molts col·lectius i moviments socials de cara a denunciar les injustícies del model i defensar els drets de les veïnes.

Animeu-vos a venir i a convidar a qui penseu que li podria interessar. Entre totes podrem pensar alternatives amb les que pressionar e incidir en les polítiques públiques per posar-les al servei de la ciutadania i a la vegada impulsar la tasca dels diferents moviments i col·lectius existents i les seves propostes.

Inscripcions: observatori@odg.cat

Contenido relacionado

Los resultados del VOLT II, necesitamos tu apoyo!

alfons

Un pequeño paso contra la impunidad de las transnacionales

emma

No resoldrem l’emergència climàtica sense Justícia climàtica

emma