Somos una red de personas que, desde el año 2000, elaboramos análisis crítico del contexto y producimos conocimiento para ponerlo al servicio de la ciudadanía y los movimientos sociales. Nuestras áreas de trabajo son alrededor de la justicia financiera, la justicia climática, los bienes comunes y los ecofeminismos.
Información contrastada, rigurosa y crítica para comprender el mundo
Nuestra teoria del cambio
D'on venim?
L’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) és un projecte que neix l’any 2000 per iniciativa de la Xarxa Ciutadana per l’Abolició del Deute Extern (RCADE). Sorgeix de la necessitat de disposar d’informació contrastada, rigorosa, crítica i immediata, per poder nodrir els processos de formació, sensibilització i pressió política.
Des dels seus inicis va rebre el suport de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya. El 2004 es crea l’associació Xarxa de l’Observatori del Deute en la Globalització (XODG), per facilitar les tasques de formació, denúncia i pressió política.
Actualment, l’equip de l’ODG està format per una xarxa heterogènia de persones que treballen i col·laboren en els diferents àmbits d’actuació.
Aquesta xarxa és un espai obert a totes aquelles persones que puguin i vulguin aportar el seu gra de sorra en la consecució dels objectius. Actualment l’ODG té un equip tècnic de 10 persones i una xarxa de sòcies, activistes i voluntàries que participen de forma periòdica a les diferents activitats i projectes.
Trobaràs tots els documents de funcionament i activitat al portal de transparència.
Nuestro equipo
Una aposta ecofeminista
En els darrers anys l’Observatori del Deute en la Globalització ha engegat diversos processos interns per tal de treballar des d’una perspectiva ecofeminista, posant consciència a les dinàmiques de treball, als processos de decisió, la governança, les cures, els mecanismes de salut i els impactes ambientals i socials de la nostra tasca, entre d’altres.
La voluntat i el compromís s’han ampliat també a la perspectiva antiracista i decolonial, i el treball els propers anys seguirà el seu curs en aquesta línia.
Trobaràs tots els documents i el pla de transició ecofeminista aquí.