tomaquet

La Ruta del Tomàquet


Descarregar arxiu   

La Ruta del Tomàquet. Eines de reflexió cap a una nova cultura del consum urbà és un informe de l’ODG en relació a les profundes contradiccions entre l’actual sistema agroalimentari global i el camí cap a la Sobirania Alimentària.

Seguint l’exemple del tomàquet, un producte emblemàtic per a l’horta catalana, revela com les importacions des d’Holanda, en plena temporada alta (estiu) tenen com a conseqüència la caiguda de la producció catalana. Reflexiona també sobre un espai clau en la producció i el consum a Catalunya, Mercabarna, considerant així mateix els impactes socials i ambientals de la importació de tomàquet des del Marroc.

Informe realitzat en el marc del Projecte “Promoció d’una nova cultura del consum urbà a Barcelona, cap a la Sobirania Alimentària”, iniciativa conjunta de GRAIN, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures, comptant amb el suport del Programa “Barcelona Solidària” de l’Ajuntament de Barcelona.

Mapa creat per: Raül Sánchez, grup de Mapatge de Conflictes Socioambientals de l’Observatori del Deute en la Globalització

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Què hi ha darrera de la teva factura del gas?

emma

Cartografia de les Resistències al Gas Natural

emma

TURISME; el nou ‘El Dorado’ per als capitals financers internacionals

emma