tomaquet

La Ruta del Tomàquet


Descarregar arxiu   

La Ruta del Tomàquet. Eines de reflexió cap a una nova cultura del consum urbà és un informe de l’ODG en relació a les profundes contradiccions entre l’actual sistema agroalimentari global i el camí cap a la Sobirania Alimentària.

Seguint l’exemple del tomàquet, un producte emblemàtic per a l’horta catalana, revela com les importacions des d’Holanda, en plena temporada alta (estiu) tenen com a conseqüència la caiguda de la producció catalana. Reflexiona també sobre un espai clau en la producció i el consum a Catalunya, Mercabarna, considerant així mateix els impactes socials i ambientals de la importació de tomàquet des del Marroc.

Informe realitzat en el marc del Projecte “Promoció d’una nova cultura del consum urbà a Barcelona, cap a la Sobirania Alimentària”, iniciativa conjunta de GRAIN, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures, comptant amb el suport del Programa “Barcelona Solidària” de l’Ajuntament de Barcelona.

Mapa creat per: Raül Sánchez, grup de Mapatge de Conflictes Socioambientals de l’Observatori del Deute en la Globalització

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

En què penses quan penses en Gas Natural?

emma

Importem el 100% del gas natural que consumim

emma

Geodiari del Volt Oligotòxic

emma