Testimonis en vídeo del Judici Popular Castor



Durant el Judici Popular al projecte Castor, vam tenir alguns testimonis que van ser projectats en vídeo des del sud global –Guatemala i Algèria-, i dos més del nord –Catalunya i Països Baixos-; les dues cares d’una mateixa moneda. Aquí queden compartides.

El judici popular va ser gravat per a la seva memòria i tindrem disponibles peces audiovisuals que recolliran el més destacat. Us mantindrem informades.

Un relat dels impactes negatius associats a la construcció de l’hidroelèctrica Renace ubicada al departament d’Alta Verapaz en Guatemala. L’empresa constructora forma part del Grup ACS, presidit per Florentino Pérez. L’activitat de la planta hidroelèctrica ha provocat el desviament del cabal del riu Cahbón, deixant a les comunitats maies Queqchí sense accés a l’aigua. Vídeo realitzat per “Alianza por la Solidaridad”, més infos.

Un company d’Algèria ens aporta el seu testimoni sobre l’oposició ciutadana a la construcció de gasoductes que connecten el Nord d’Àfrica amb Europa, un exemple més de com l’actual model de gas no compleix les expectatives de desenvolupament de la població local.

Groningen als Països Baixos té el jaciment de gas més antic i més important d’Europa. Es va descobrir l’any 1959 i va marcar el desenvolupament del gas natural a Europa. Actualment el jaciment es troba en declivi i les extraccions provoquen terratrèmols constants. Les empreses que l’exploten, Shell i Exxon, no assumeixen cap responsabilitat.
Les comunitats locals i les organitzacions ecologistes s’estan organitzant per denunciar la situació dins una campanya internacional més àmplia que reclama deixar els combustibles fòssils al subsòl.

L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) a Catalunya denuncia les conseqüències que pateix la població més vulnerable degut a les actuacions de l’oligopoli energètic, i els impactes del pagament de factures que no deixen de pujar.

Contingut relacionat

Presentacions de “Pactes Verds en temps de pandèmies” per Catalunya, Balears i Andalusia

MartaPerez

Impulsem la sobirania energètica des dels municipis

MartaPerez

Quin paper juguen les grans ciutats en el consum de gas natural a l’Estat espanyol?

Maadix