En què penses quan penses en Gas Natural?



Es promou el Gas Natural com el combustible de ‘transició’ cap a les renovables.
Quan es crema, té menys emissions que el petroli o el carbó, però hi ha altres impactes amagats…

Segueix la campanya del vídeo en xarxes: TW i FB.

 

Pot el Gas Natural ser el combustible de la transició energètica?

Així ens ho venen els lobbies i interessos econòmic-polítics, però a partir d’un 3% de fuites en la cadena de subministrament, deixa de tenir benefici climàtic respecte al carbó, i no deixa de ser un combustible fòssil finit. El nom de “gas natural” pot portar a equívoc, ja que emmascara el fet que aquest combustible fòssil està compost principalment per metà, aproximadament el 90%. El metà és un gas amb efecet d’hivernacle amb un potencial de canvi climàtic igual a 86. Això vol dir que un quilogram de metà emès a l’atmosfera és equivalent a emetre 86 de CO₂. És de fet, el segon gas d’efecte hivernacle que més ha contribuït a l’escalfament global històricament.

Hi ha altres solucions a la transició energètica real, t’ho expliquem … al vídeo!

Aquest vídeo, juntament amb el policy briefing “Els impactes del gas i els seves infraestructures: construint lligams entre ‘entitats barcelonines i Territoris ment afectats“, són el resultat del procés de reflexió que s’ha dut a terme amb els alumnes del màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat que organitza l’Institut de Sostenibilitat de la UPC, dins el programa Aprenentatge-Servei de l’Ajuntament de Barcelona.

També relacionats, diversos estudis realitzats per l’ODG en relació al Gas:

És el gas natural un amic climàtic? + Infografia
Sobre l’anàlisi de les emissions associades a la cadena de subministrament de gas a la Unió Europea i Barcelona.
Infografia sobre quin és el viatge que fa el gas natural per arribar a les nostres llars i quin és el seu impacte climàtic.

Miralls de fum.
Un estudi que tira per terra les afirmacions de la UE sobre els beneficis climàtics del seu emblemàtic projecte energètic; el Corredor del Gas del Sud.

 

Amb el suport de:

Contingut relacionat

Importem el 100% del gas natural que consumim

Maadix

Guanyar l’electricitat a Barcelona

Maadix

Judici Popular al Castor

emma